Полкило ракија Форум

Добредојдовте на Форумов. Не сме тука, можете да правите што сакате.
Полкило ракија Форум

... Please (get) off the air!

Goodbye Silence, Hello Kitty!

Депресија

Share

Robby

Male Мислења: 7368
    Зачленет на: 2009-07-23

Re: Депресија

Пишување by Robby on Саб 27 Ное 2010, 07:15

Brian напиша:Лошите работи во себе кои се причина за да се чуствуваш даун, а не баш клиничка депресија, не се победуваат.Барем јас така мислам.Немојш да ја победиш дел од сопствената природа која те прави сјебан лик, мојш само да се помириш со тоа и да го прифатиш.

Епа што друго останува? Мора да се прифатат работите онакви какви што се.. Она што не се менува и што викаш сопствена природа во ред, али никој не сака да биде таков или да има такви предрасуди, тука и средината или општеството треба да прифати, а не да критикува овој нема пари за леб, оној како да излегол од Аушвиц и сл.

fuckedup

Мислења: 1
    Зачленет на: 2012-01-21

Пишување by fuckedup on Саб 21 Јан 2012, 09:43

и порано сум бил во депресија но се суочував со тоа и го победував и ми поминуваше многу брзо али сега сум баш fucked up секогаш сум бил доволно јак за да не се жалам на никого за моите проблеми и сам сум си ги решавал но сега сум во некоја многу бедна ситуација времето ми проаѓа само кога спијам и се повише и повише сакам да спијам така ми е најубаво такво чувство имам иначе одамна сум во депресија можеби 1 месец но излегував многу често и нонстоп гледав да не останувам сам бидејки измрдувам по последниве денови депресијава ме убива знам како да се чувствувам подобро т.е што да правам но немам ни сила ни волја затоа не знам зошто и го кажувам сега ово но едноставно седам пушам цигари и мислам дека сум во безизлезна ситуација и побарав на гугл за депресија да прочитам нешто и така стигнав доовде бил ли некој од вас во слична состојба и како да се решам од неа не помага веќе ни кога излезам секогас наоѓам нешто за да се чувствувам лошо едино кога се коцкам т.е играм покер во живо не оној на фејсбук се чувствувам одлично но тоа е болест и сакам да прекинам т.е пробувам и мислам дека ке успеам ..

Robby

Male Мислења: 7368
    Зачленет на: 2009-07-23

Пишување by Robby on Саб 31 Мар 2012, 05:21

Види сега.. Никој неможе да биде 24часа во депресија. Постојат моменти кога расположението е малку подобро од обично. Тоа се момемти кои на било каков начин те исполнуваат (позитивни работи). Запрашај се и пронајди ги токму тие позитивни нешта кои те прават задоволен и среќен. Тоа шо ти мине времето кога спиеш единствено е резултат на затворање и изолација. Доколку си најдеш некоја работа, занимација ќе заборавиш на тоа. Пријатели, дружење ова она.. Во никој случај не се изолирај (тоа може само да те доведе до полоша ситуација)..
    Пријателите секогаш можат да ти помогнат. Споделувањето на работите со близок човек доведува до олеснување. Доколку овие работи не помогнат побарај помош од стручно лице, па макар и со терапија (ако е неопходно) .. Се надевам колку - толку ќе се средиш. :)

Nemo
    Капетан
    Капетан

Male Мислења: 1410
    Местолокација: пред фЛижидер
    Зачленет на: 2010-03-24

Пишување by Nemo on Пон 09 Апр 2012, 10:50

Депресијата знае да биде многу депресивна...
    Имав една школска која цело време велеше: остај ме у депресија сум!
    И после ја викавме Александра Депресијата...
    Инаку ако некој сака брз излез од депресија, правам одлични јамки за околу врат (како на филмовите шо се)
    :нешала:

Сега е точно Саб 19 Мај 2012, 19:06